Clinic

Tijdens de clinic van Mountainbike Clinic Wierden komen de (basis)technieken van het mountainbiken aan de orde. Afhankelijk van het niveau van de deelnemer ligt de nadruk op de techniek of juist wat meer op conditie. Dit is het maatwerk wat Mountainbike Clinic Wierden wil leveren.

Clinic Mountainbike Clinic Wierden

Iedereen kan aan een clinic deelnemen, ook als je nog nooit op een mountainbike hebt gereden. Desgewenst kunnen wij zorgen voor een huurmountainbike met helm (dit s.v.p. wel vroegtijdig aangeven!).

Tijdens de clinic besteden wij bijvoorbeeld aandacht aan:

Fietshouding en afstelling: je krijgt informatie over jouw mountainbike, maar ook over de afstelling van de onderdelen (remmen, versnellingen etc.);

Leren fietsen met mountainbikepedalen (spd/inklikpedalen);

Remmen en schakelen: ervaar de kracht van de remmen, maar leer ook soepel schakelen;

Balans: hoe kun je de balans op jouw mountainbike verbeteren, zodat je met nog meer vertrouwen op pad kunt;

Sturen/bochten: hoe neem je de bocht, waar kijk je naar en wat is een goed moment om te remmen;

Klimmen en dalen: welke houding neem je nu aan om het klimmen of afdalen met meer controle te kunnen;

Obstakels: altijd afstappen voor dat boomstammetje op de route? Na enkele gerichte oefeningen hoeft dit niet meer;

Drop off’s: een kleine ‘afgrond’, hoe ga je hier nu gecontroleerd en met vertrouwen van af? Kun je er trouwens ook tegenop rijden?

Iedere clinic heeft een logische opbouw. De clinic begint met een materiaalcontrole en veiligheidscheck. Daarna volgt een warming up en de techniekoefeningen, die we uiteindelijk in de praktijk kunnen brengen op de mountainbikeroute rond Wierden. De clinic wordt afgesloten met een cooling-down.

Het dragen van helm en fietshandschoenen tijdens de clinic is verplicht!

Let op!

Deelname aan de activiteiten geschiedt volledig op eigen risico en Mountainbike Clinic Wierden kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enigerlei lichamelijk letsel, schade of diefstal, opgelopen door of tijdens deelname aan de georganiseerde activiteiten. U dient zelf een voor de activiteit dekkende (buitensport-)verzekering af te sluiten.

Gedragscode Mountainbike Clinic Wierden