MTBRoute Wierden

Wierden heeft sinds begin 2014 ook een eigen mountainbikeroute. De mountainbikeroute Wierden is aangelegd rondom Wierden en bestaat uit leuke en technische singletracks die onderling verbonden zijn via verharde paden.

Mountainbike Route Wierden

Mountainbike Route Wierden

De Wierdense mountainbikeroute biedt ieder wat wils. Er is een lange ronde van ca. 32 kilometer, maar er bestaat ook de mogelijkheid om de ronde wat in te korten tot ca. 25 kilometer. Daarnaast is de ronde eigenlijk overal makkelijk in te korten (of af te snijden), zodat je ook kortere afstanden kunt rijden.

Wil je beginnen met mountainbiken dan kan dit hier dus perfect.

Mountainbike Clinic Wierden kan de verschillende singletracks rondom Wierden benutten voor een clinic en daarbij de verschillende technieken aan bod te laten komen. Vaak zal de singletrack (trainingsrondje van ca. 3,5 kilometer) op recreatiepark Het Lageveld het startpunt zijn.

Globaal loopt de lange route via: de Wendel, Stouwevijver, De Weuste, Het Lageveld, het Vossenbos, Bungalowpark Hoge Hexel, Erve Meijerinksberg/Schietbaanweg, Oude Tolweg, Nottermorsweg, De Grimberg, Ypelo, het Zuidbroek en Almelosestraat. Eigenlijk kun je overal starten met de route en er is een goede bewegwijzering met de gebruikelijke bordjes voor mountainbikeroutes (voor Wierden in het oranje en bij de afkortroute zijn het driehoekje en de rondjes ‘open’).

Via deze link (VVV Wierden-Enter) is een kaart van de mountainbikeroute Wierden te vinden. De rode lijn is de mountainbikeroute van 32 kilometer en in het blauw is de afkortroute aangegeven.

Wil je weten hoe de actuele ervaringen/ontwikkelingen zijn op de mountainbikeroute Wierden, kijk dan naar het topic op www.mountainbike.nl.

Meer informatie over de Mountainbike Route Wierden?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Mountainbike Clinic Wierden of informatie over de mountainbikeroute in Wierden? Neem dan contact op via het contactformulier.